Fortsättning semester 2008

Annonser

Det var verkligen lugnt och skönt vid dammen och solen  sken så skönt. Som tur var kunde vi låta hundarna ligga i gräset under träd i skugga, så de hade det så mysigt. Eftersom vi hade färdats i flera dagar bestämde vi oss för att stanna en dag på ställplatsen. Då passade vi på att städa ur husbilen och vädra lite. Allt hängdes ut och handdukarna fick torka i solen. Vi njöt av dagen och de andra som befann sig där var så vänliga mot oss och verkade tycka om hundarna, som förövrigt skött sig så fint under hela resan. Inget skäll på andra hundar eller oväsen, utan de satt eller låg utanför husbilen och tittade på allt som rörde sig.

Efter en dags paus, tog vi plats i husbilen och fortsatte vår färd morgonen efter. Alla hundarna har sin egen plats i husbilen som de själva har valt och när alla intagit dessa åkte vi iväg. Först en lliten bit till tömmning och påfyllning av vatten. Men sedan var vi klara att fortsätta. Under lång tid såg vi bondgårdar och små byar efter som vi valde mindre vägar att åka. Vi stannade till och handlade vid en affär efter vägen så vi skulle ha mat till luch och middag. Så började fälten bli större och så plötsligt blev allt bara gult.

Solrosor bredde ut sig varhelst man tittade. Jag har aldrig sett så mycket solrosor i hela mitt liv. Man blev helt överväldigad. Vi åkte en lång stund med denna vy runt omkring oss och solen lyste på blommorna.

Plötsligt efter en lång uppförsbacke, som vi sedan skulle nedför öppnade sig ett helt annat landskap och vi var i vindistriktet.

 Vinfälten bredde ut sig frmaför oss och fler turistbussar som stod vid vingårdarna. Det blev mycket trafik och folk syntes överallt. Vi fick köra väldigt långsamt då det gick folk över vägen på fler ställen. Vi såg slott överallt tycktes det som. Det kändes som att vi åkte i en evighet för det tog aldrig slut. I stort sätt tog det hela dagen att åka genom hela vindistriktet. Så vinstockar fick vi se tills vi inte orkade titta mer.

Det började nästa skymma när vi äntligen var förbi och då var det ags att försöka hitta en ställplats. När vi så såg en skylt svängde vi av från vägen och kom fram till ett utomhusbad som ställplatsen låg vid. Det var nog ca fem husbilar där, men vi hade inget problem att hitta en fin plats. Sen var det dags att rasta hundarna och laga middag.

Fortsättning följer….