Clinton tackade för Sveriges insats

Carl Bildt hade ett entimmessamtal med Clinton igår, som han tyckte var mycket konstruktivt. Det handlade om mellanöstern och nordafrika. Men också om situationen i Israel. Vilken ställning Clinton tar i enandet mellan hamas och fatha avslöjar inte Bildt.

Samtidigt skanderar Juholt från Sverige att någon förlängning av aktionerna i Libyen, kommer inte han gå med på. Även v är tveksamma till det. Miljöpartiet håller med socialdemokraterna.

Men Reinfeldt säger att Sverige har förbundit sig att delta i ett halvår och det ska man hålla. Han kan också tänka sig en förlängning. Att uttala sig på det sätt som Juholt nu gör är inte bra anser han. Vilka signaler ger det till övriga EU länder?

Jag tycker att det är för tidigt att säga,att nu har vi gjort vårt så nu får alla andra sköta resten. Är vi med i EU så får vi ställa upp som alla andra länder. Danmark är med och strider och Norge som är med i nato gör också det.

I mitt tycke visar Juholt endast en desperation, då han inte har något att komma med. Många ledande socialdemokrater har uttalat en oro att det inte kommit något nytt partiprogram. Vad tycker socialdemokraterna i de olika frågorna?

1 svar på ”Clinton tackade för Sveriges insats

Lämna ett svar