Äntligen är en ond man eliminerad

I morse vaknade man av nyheten att Osama bin laden var dödad och det efter att ha gäckat USA och dessa allierade så länge. Busch startade jakten på denna onde man och Obama fick nöjet att ta honom. Först ville man ta denne man levande, men det var ju en omöjlighet då han aldrig skulle låta sig infångas. Han lokaliserades till en lyxvilla i Pakistan och kunde alltså dödas tillslut. För att ha kommit honom på spåren måste flera av hans tidigare anhängare ha avslöjat honom. Det var ju bara en tidsfråga innan detta skulle hända, men man undrade hur mycket skada han skulle hinna göra innan dess.

Men den terrorism han strtade slutar tyvärr inte med honom. I Afghanistan är det talibanerna som står för den och de kommer med all säkerhet att fortsätta. Nu har de inte hans pengar att köpa vapen för längre och inte heller hans hjärna som planerar dåden. Det kommer säkert att ske en hel del dåd i hans namn, som hämnd för hans död. Alla amerikanska ambassader runt om världen har fått extra säkerhet, då man förväntar sig attentat mot dem.

Kommer vi se en rad hämndaktioner nu eller lugnar allt ned sig? Jag tror tyvärr på det första och att oskyldiga människor får sätta livet till på grund av fanatism.

Lämna ett svar