Semestern 2008 fortsättning

Vi hittade en plan plats att stå på vid detta utomhusbad. Ingen skugga för hundarna men vi drog ut markisen, så de kunde ligga i skuggan av den. Lite längre bort stod en stor lastbil med några tält runt omkring. Tydligen hade några unga zigenare slagit sig ned där. En bil stannade vid dem och det såg ut som att de började packa ihop sina saker. Bilen kom till oss och de ville ha en liten avgift för att vi skulle få övernatta. Det var en man från kommunen och han berättade var vi kunde handla och att det gick bra att gå in på badet.

Vi gick bort till affären och handlade lite mat för några dagar framåt, ifall vi inte skulle hitta någon affär senare efter vägen. Sedan gick vi en sväng med hundarna och tittade på omgivningen. När vi kom tillbaka var zigenarna på väg att åka, de ville kanske inte betala för att stå där. Efter lite mat började vi titta på kartan och såg att det var en bra bit kvar till gränsen. Vi tänkte åka över Schweiz på väg hemåt. Det var skönt att sitta i solen och koppla av.

Efter en lugn natt, steg vi upp till ett mulet landskap. Ingen idé att stanna kvar när vädret inte var så fint. Vi åkte hela dagen och landskapet började bli mer kuperat. Frankrike är mycket vackert, men större än man kan tro. En kort lunchpaus och rastning av hundar efter vägen, men sedan måste vi åka vidare. Natten tänkte vi tillbringa i Schweiz.

Gränsen passerade vi mörker och hade ingen aning om var vi kunde stanna över natten. Vägen gick brant uppåt och vi hade ingen aning om var vi var. Vi såg inga hus och förstod att vi var mitt ute på landsbygden. När jag såg en liten skylt med ett tält, svängde vi av på en liten väg som den pekade mot. Uppåt gick det ganska brant och vi hade ingen aning om hur långt vi måste åka.

Efter en evighet, tyckte vi i allafall. Kom vi fram till en camping och receptionen var öppen. Det var rätt dyrt, men det spelade ingen roll för vi måste stanna någonstans över natten. Vi åkte till den anvisade platsen och tog ut hundarna direkt så de blev rastade innan vi åt. Efter en lätt måltid inne i husbilen, satte vi på tv:n som visade en show med humpa bumpa och lederhosen. Det var jätteroligt.

Nästa morgon strålade solen och när vi öppnade husbilsdörren, hade vi en helt underbar utsikt.

Luften var hög och solen värmde gott. För att luska ut var vi var, bestämde vi oss för att stanna en dag. Hundarna fick komma ut och lägga sig i det gröna gräset. Vi njöt allihop.

Fortsättning följer……

Lämna ett svar