Fortsättning semester 2008

Vi vaknade nästa morgon till strålande sol och bjällror. Getter gick omkring utanför campingen. Dem kunde vi titta närmare på när vi rastade hundarna, som sedan fick ligga i gräset utanför husbilen. Frukosten åts ute och färska bröd köpte vi i receptionen. Då kom en dam fram till oss och frågade på svenska hur i hela friden vi hamnat där. Hon var bosatt i Zuerich och hade aldrig stött på någon svensk på denna camping under alla sina år där. Vi var mitt i Jurabergen och hon visade oss på kartan var vi befann oss.Alltså rätt nära gränsen till Frankrike och långt från de normala turiststråken. Men det var hur fint som helst så vi tog en dags paus där. Största delen av dagen ägnade vi oss åt att läsa och bara njuta i solen. Eftersom det inte var så mycket annat att titta på än bergen runt omkring och så själva campingen, så hade vi snabbt gått runt och sett oss omkring. En del bodde i sådana fina hus på campingen.Vi stod precis bakom en av dessa. Campingen hette Cibourg och var mycket kuperad så vi hade tur som fick en någotsånär plan plats. Tyvärr fanns det ingen by i närheten men allt tycktes finnas på campingen. Man hade t o m en liten djurpark för barnen.Hela dagen hörde vi bjällror och olika läten från djuren. Men det var bara rofyllt och vi kände att vi var på landet. På kvällen blev det lite kyligt då vi befann oss ganska högt upp, så vi satte oss inomhus och såg på tv. Det var lätt för mig att se nyheter och annat då vi fick in tysktalande kanaler. Till min mans förtjusning blev det bompabompa show lite senare och lederhosen. Men det var skoj att titta på för det är inget sådant man får se i på svensk tv. Eftersom vi skulle vidare nästa dag, så lade vi oss i skaplig tid.

Frotsättning följer…..

Lämna ett svar