Jämtin backar om muslimsk helgdag

Nu backar Carin Jämtin om att införa en musilmsk helgdag. Hon påstår att hennes uttalande var ryckt ur ett sammanhang och därför misstolkats. Hur man nu kan misstolka det förstår jag inte. Det verkar som att hon fått kritik från både sitt eget parti och andra när det gäller detta uttalande, så det är väl därför hon tar tillbaka det. Jag tror att det var rent röstfiske från hennes håll och att hon trodde sig hittat en bra grej att föra fram. När det sedan stod klart att det blev helt motsatt effekt, så tar hon tillbaka alltihop. Den damen verkar inte ha alla besticken i lådan.

Juholt får också kritik från andra partier och ssu, om sitt uttalande att Sverige bör ta hem sina flyplan från Libanon. De står fast vid att mandatet inte ska förlängas, utan menar att andra får ta vid. Undrar vad Olof Palme hade tyckt om detta? Han var väl den socialdemokrat som mest värnade om arabländerna och han hade aldrig sagt nej till att förlänga mandatet. Socialdemokraterna anser att man kan bistå på annat sätt. Hur då frågar jag mig?

Hjälpfartyg har svårt att ta sig in i Misrata, och andra hjälporganisationer får stanna på den Tunisiska sidan. De kommer inte in i landet. Sen är det väl våra pengar de agerar med, insamlingar som vi har varit med om att bidra till. Jag tycker att socialdemokraterna bedriver en feg politik när det gäller att ställa upp på mandat som FN sanktionerat. Tillhör vi inte världen eller?

Nu tycker jag faktiskt att socialdemokraterna får skärpa till sig. De gör sig bara löjliga hela tiden. Ett krafttag behövs inom partiet och fram med lite djävlar anamma, annars tror jag att det är kört för dem. Lyssna till de egna leden och framförallt till ssu som kommit med många bra förslag. Var är förnyelsen och viljan att göra något? Att larva sig om kultur och muslimska helgdagar när världen står i förvandling. Om det är vad socialdemokraterna vill så tycker jag att de ska ägna sig åt kommunalpolitik istället för rikspolitik.

Lämna ett svar