Småflickor blir sexslavar

Aminetou Mint El Moctar är en mauretansk kvinna som försöker rädda barn från att bli prostituerade i Saudi Arabien. Enligt hemliga dokument från wikileaks som aftenposten i Norge fått , blir barn sexslavar åt rika saudi arbiska män. Aminetou har i dokument beskrivit hur småflickor från främst Mauretanien och Jemen köps upp och skickas till Saudi Arabien. Det skickas närmare 1000 barn varje år till detta land och de är mellan 5 och 12 år gamla. Ju yngre de är desto mer pengar får de fattiga föräldrarna, och den vanligaste summan är 140000:- svenska kronor.

När de sedan växer upp eller blir med barn kastas de ut och det enda som återstår är prostitution. Regeringen i Saudi Arabien förnekar att detta förekommer och hjälporganisationer som Rädda Barnen får inte komma in i landet. Aminetou Mint El Moctar har byggt upp ett nätverk som försöker fånga upp dessa barn.

Detta är fruktansvärt och något alla länders politiker borde ta upp vid diskussioner med de ledande i Saudi Arabien.

Lämna ett svar