Campingsemester 2005 med husvagn

Under vintern 2004 började vi diskutera var vi skulle förlägga semestern nästa år. Tidigare år hade vi tillbringat i ett regnigt Sverige och det var vi innerligt trötta på. Skulle vi drabbas av regn, ville vi vara någonstans där vi kunde göra seighseeing på platser vi inte varit på tidigare.

England kom på tapeten och dit ville vi gärna. Eftersom två av våra hundar skulle få följa med, började vi att vaccinera dem mot bl a rabies. Jag läste på jordbruksverkets sida hur lång tid innan allt skulle vara klart och tog kontakt med veterinären, som sade att vi skulle hinna få alla sprutor. England har lite annorlunda bestämmelser än andra EU länder, så kolla upp ordentligt innan ni börjar boka camping, färja mm.

Sonen som skulle sluta högstadiet, var eld och lågor. Vi ville så gärna göra något roligt efter all läxläsning inför slutbetyget och innan han började gymnasiet. Sedan var han ganska negativ till att åka bil långa sträckor. Tonåringar kan vara väldigt jobbiga att roa. Men när vi nästan var klara med hundarnas pass, visade det sig att vi aldrig skulle hinna få dem resklara. Katastrof, så vad göra?

Efter långa samtal i hemmet, bestämde sonen att Italien var ett land han ville åka till, även om det var långt så var det dit eller stanna hemma som gällde. Tre veckor ville vi vara ute och började titta på internet efter campingar som tog mot hundar. Vi hittade två stycken som passade och även hade tillräckligt stora platser för vår husvagn. Vi hade nämligen köpt en ny, som var 2,40 m bred och ca 6 m lång med draget.

Alltså bokade vi plats på två olika campingplatser och betalade. Nu kunde vi börja planera för semestern och vad vi skulle ha med oss. Sonen skulle ta med sig en kompis för att ha någon att vara med. Äldsta och tredje hunden skulle min mans föräldrar ta hand om i vårat hus. Till resan ned köpte vi en liten bärbar dvd spelare, så pojkarna skulle ha sysselsättning under resan. Bilen var ny och den blev servad innan avfärd. Vi hade nämligen varit med om en hel del tidigare semestrar, med en bil som havererade. Men det är en annan berättelse.

Med stor bil och husvagn, kände vi oss trygga. Luftkonditionering under resan skulle göra att både hundarna och vi hade det bra. Kvällen innan avresan packade vi in allt i husvagnen. Det var en hel del som skulle med. Förtältet lämnade vi hemma, då vi hade markis med en nyinköpt sida till borde det räcka. Små fläkter till husvagnen, spelkonsol till pojkarna och en liten dammsugare. Eftersom vi skulle stå på el, kunde vi ta med el- drivna maskiner. När vatten var fyllt i husvagnen och allt klart, var det dags att sova så vi var pigga till avresan.

Fortsättning följer….

Lämna ett svar