Sonen till bin Ladin hotar stämma USA

Visst låter det ganska galet? Omar bin Laden 4:e son till Usama, hotar att stämma USA för dödandet av hans far. Han anser att begravningen var en skymf mot hela den islamiska världen. Detta skriver han på en islamistisk sida och tydligen får han medhåll av sina syskon. Sonen bodde hos fadern tills 1997 då han flyttade till en annan arbisk stat.

Det är klart att han tänker på Usama som sin far och troligen har känslor för honom. När vi andra endast ser terroristen och tycker att det är skönt att han är borta. Vi vet ju inte varför sonen bodde någon annanstans, eller om han delar sin fars åsikter angående terroristattackerna han beordrade. Problemet med fanatiker är att de läser in så mycket mer i en handling än vad det egentligen är. De vill så gärna företräda ett helt folk att de vidgar sitt hat mot ett helt land eller t o m en världsdel.

Bilderna på Usama bin Ladins döda kropp har nu visats för vissa kongressledamöter, som säger att de var fruktansvärda. En av anledningarna till att Obama inte vill släppa dem till allmänheten. Klart att medierna är frustrerade, då de går miste om smaskiga bilder och inte kan gotta sig i det. Men att fanatikerna skulle få fler anledningar att utföra hämndaktioner, gör att bilderna aldrig kommer att släppas. Varför ska man sticka ned en vass kniv i ett sår?

Vid dödandet av bin Ladin beslagtog man en hel del material, bestående av dataminnen, hårddiskar och annat. Hans dagbok fanns bland detta och den innehåller tydligen önskemål om var och när man ska attackera. De länder som finns i detta material har fått information och  därmed en chans att skärpa bevakningen. Vad alla än trott så var bin Ladin hjärnan bakom attentaten och trots att han levde gömd, hade han kontakt med sitt nätverk.

När så hans son vill stämma ett land för dödandet av denne farlige terrorist, undrar man lite hur han tänker. Hans far har icensatt dödandet av många människor vars anhöriga aldrig kommer att stämma familjen för det deras far gjort. Oskyldiga människor har fått lida för en fanatikers idéer. Varför inte låta hatet dö med Usama bin Ladin?

Lämna ett svar