Fortsättning semester 2005

Vi vaknade tidigt på avresedagen och tog en promenad med hundarna. Hundvaktarna anlände och vi kunde instruera dem om var allting fanns. Sonens resekompis som fått skjuts av sina föräldrar, dök upp med sitt bagage som vi snabbt stuvade in i husvagnen. Efter lite prat och avskedskramar kunde vi köra iväg. Vädret var soligt och allt kändes spännande. Första gången vi åkte ut i Europa med husvagn. Vi hade provåkt några helger innan, till Danmark på campingar.

När vi körde upp på Öresundsbron, började semestern och alla var ivriga. Både pojkarna och hundarna sov nästan hela vägen genom Danmark. Våra två hundar fick bra med plats att ligga ned och sova. Som vanligt var det vägarbeten på motorvägen och köerna var långa, men vi hade inte så bråttom. När vi kom fram till Rödby, fick vi vänta då en färja precis hade anlänt och bilarna fortfarande var på väg att kära ut ur den. En snabb rastning av hundarna på de få gräsplättar som fanns hann vi med. Då vi äntligen fick köra ombord, gick allt ganska snabbt och vi kunde lämna bilen.

Vi tog med hundarna upp på utedäck under färden så det inte skulle bli för varmt för dem. Inne var det så mycket folk och så stökigt. Pojkarna gick på upptäcksfärd och vi blev ensamma med hundarna.

Färden över till Puttgarden tog ca 30 minuter och i god tid innan vi anlände till hamnen gick vi till vår trappa. Fler och fler människor började ställa sig för att invänta att dörrarna skulle öppnas. Det var jobbigt för hundarna då ingen tog någon hänsyn till dem. Vi försökte så gott vi kunde att ställa oss så ingen skulle trampa på dem. När vi åkte hem skulle vi inte ta med dem upp, utan lämna dem i husvagnen så de slapp detta kaos. De hade det bättre där.

Ett ögonblick blev vi nervösa då pojkarna dröjde och vi satt i bilen för att köra av. Precis innan vi blev vinkade att köra av båten kom de och vi kunde pusta ut. Ungar!  Vi tog filen mot bordershop för att handla med oss lite drycker. Pojkarna ville ha godis så under tiden vi väntade på dem fick hundarna en välbehövlig promenad.

Efter denna paus, susade vi ut på autobahn mot Hamburg och pojkarna tog fram dvd.spelaren för att titta på film och äta godis. Jag tittade på kartan efter campingar som borde passa som nattstopp. Det gällde att hitta flera eftersom vi inte visste exakt hur långt vi skulle hinna innan kvällen.

Fortsättning följer…..

Lämna ett svar