Carin Jämtin bitter trots valseger i Västra Götaland

Valdeltagandet var uruselt, endast 43,1 % deltog. carin Jämtin skyller det låga valdeltagandet på att Reinfeldt inte ställt upp på debatt med Juholt. Saken är den att Göran Persson vägrade debatt i flera månader med Reinfeldt när han var ny partiledare. Men ibland är det bekvämt att glömma och jag ser Jämtin som en mycket svag debattör. Sofia Arkelsten påpekar att det inte finns någon mening i att ha en debatt då socialdemokraterna inte kommit med ett utförligt partiprogam, där alla huvudfrågor finns specifierade. Man vill veta var motparten står i alla frågor, för att kunna debattera.

Nu blev det socialdemokraterna som fick flest röster, vilket var väntat då de har ett starkt stöd i dessa län. Sverigedemokraterna stärkte sin ställning och blir vågmästare, vilket är en pekpinne tycker jag. Det finns ett missnöje ute i landet och detta bör alla partier ta fasta på. I Göteborg har man stora problem med gängbråk och olika grupper som försöker ta över stadsdelar. Hisings Kärra är en av stadsdelarna där gängbråken har urartat vid fler tillfällen.

Jag tror att folk inte orkar att sätta sig in i frågorna igen och känner att det inte har så stor betydelse denna gång. Man kan inte påverka i lika hög grad och att det egntligen inte spelar så stor roll vilket parti som styr i regionen.

Lämna ett svar