IMF chefen avgår

Ingen har väl missat den senaste nyheten att Dominique Strauss-Kahn chef för IMF, står åtalade för våldtäkt i New York. Han sitter för närvarande fängslad på Rikers Island, som är ett beryktat fängelse med hårt kriminella brottslingar. Själv hävdar han sin oskuld och säger att han ska bevisa det. Nu har han avgått och i ett brev till IMF beklagar han att det måste ske.

Han har engagerat flera advokater till sin hjälp och den stackars städerskan kommer att manglas ordentligt vid en rättegång. Inte nog med att karln tvingat sig på henne, nu har hennes liv förändrats drastiskt. Det kommer aldrig bli sig likt och man undrar hur hon mår idag. Jag hoppas att hon inte ångrar att hon anmälde karln. Modigt av henne.

Flera andra kvinnor vågar träda fram och berätta om övergrepp han gjort. I kraft av sin titel har han krävt sex och jag gissar att flera av hans offer inte vågat annat. Hoppas att de har bevis nog så han blir fälld, för vilken annan vanlig våldtäktsman hade blivit det. I alla tider har det funnits män med makt som tilltvingat sig sex med unga kvinnor och i vår moderna tid ska de inte komma undan. Det ska inte vara möjligt att köpa sig fri.

Nu vill han få fotboja och bo i sin dotters lägenhet istället för i fängelset. Varför ska han behandlas annorlunda än andra? Jag tycker inte det, utan han ska ha percis samma behandling. Att han inte är van att bo på detta vis är inte orsak nog för att han ska slippa undan.

Som ni märker av detta inlägg är jag arg. Det är dags att stoppa dessa män som tror sig höjda över vanligt rättsväsende och tror att de kan göra som de vill.

Lämna ett svar