Att leva som man lär

Det är inte språkrörskandidaten Mikaela Valterssons melodi. Hon åker glatt taxi dit hon ska på skattebetalarnas bekostnad, fast hon tydligen bor 300 meter från en pendeltågstation. Miljörpartiet förespråkar ofta att man ska åka kollektivt och inte ta bilen. Det måste Mikaela ha glömt bort totalt. Jag kommer ihåg det eftersom det gör mig arg då alla inte kan åka kollektivt. Det finns inga bussar eller det är inte så täta turer så att det fungerar. Det finns säkert fler orsaker som gör att man inte kan åka kollektivt, men att bo så nära en tågstation i Stockholm av alla städer som har en väl utbyggd kollektivtrafik och inte nyttja det är korkat.

Jag hoppas att hon inte blir vald, då hon är ett dåligt föredöme för sitt parti. Jag läste någonstans att om hon inte blev vald så skulle hon gå ur partiet och det vore nog det bästa. Då slipper vi skattebetalare att betala hennes taxiresor åtminstone. En orsak hon gav till dessa resor var att det var stopp i pendeltrafiken och då tog hon taxi. Men hallå lilla fröken, alla andra får leva med sådant och komma sent till sina arbeten mm. Ett svar som Maria Wetterstam en gång gav i en debatt till en som sade att den inte kunde nyttja kollektivtrafiken var att: du får väl ta ett tidigare tåg. Så Mikaela du får starta tidigare hemifrån så du kommer i tid till dina kvoteringar. Det är väl bara bra om du är där något tidigare, för då kan du förbereda dig ordentligt.

Lämna ett svar