Ska dessa fotbollshuliganer få förstöra?

Ännu en morgon får man feta rubriker till morgonkaffet, att en huligan förstört en fotbollsmatch igen. En smällare i ena målvaktens ansikte och sen rusa in på planen. Jag tänker på alla de som hoppats på en trevlig kväll med bra fotboll, de barn som följt med sina föräldrar. Där står ett antal idioter med masker och för ett djäkla liv som kan skrämma slag på vem som helst. De har ingeting att göra på något som helst idrottsevenemang.

Jag är inte intresserad av fotboll, men anser att de som är det ska få njuta av det de tycker om. Heja på sitt lag och uppleva spänningen. Bara det att massiva polisinsatser ska behövas verkar enormt vansinnigt. Vi skattebetalare får bidra med våra pengar till detta, när poliserna behövs för att dessa idioter som inte är fotbollsintresserade tar sig dit endast för att bråka. Jag anser att supporterklubbarna har ett stort ansvar och bör kolla upp om de har medlemmar som förstör för alla andra. De ska stoppas i porten och aldrig släppas in på arenorna.

Man kan likna dessa huliganer med talibanerna som använder religionen som anledning för att döda, de använder sporten för att bråka. Hur långt ska de få gå? Hörde att den som orsakade allt igår är släppt. Nu hoppas jag att han blir portad från alla arenor i hela Sverige. Skicka ut hans foto till alla och sätt upp i entren så han inte kommer in. Supporterklubbarna kan utse vissa medlemmar som vakter, de kan hålla koll på vilka som bråkar och sedan utesluta dem. Detta får inte fortsätta.

Lämna ett svar