Jaha, nu ska man få folk att dricka mindre vin

Annonser

Många partier är överens om att man ska höja alkoholskatten på bag in box vin med 30%. De tycker att vi dricker för mycket vin och det är dessa boxars billiga pris som är orsaken. Så urbota idiotiskt. Alkoholskatten sänktes och då började vi som bor här i södern att handla på systembolaget igen, då det inte lönade sig att åka till Danmark eller Tyskland att handla det. Alltså ökade försäljningen för systembolaget.

Verkar vara ett 08 syndrom som är i faggorna. Inte kommer folk här nere att dricka mindre lådvin för att de höjer skatten på det. Nej, vi åker bara över bron och handlar precis som tidigare. Men tycker de att det är ok att de längre upp i Sverige ska betala mer så är det ok för mig. Staten får in mindre skatt på alkoholen och det är kanske det de vill.

Vi här nere har Calles och de blir nog glada för att få in mer pengar, men inte kommer det att drickas mindre vin. Vi kan även se bussar och bilar norrifrån som kör ner till södern för att handla. De handlar massor för att ha hemma vilket medför att det troligen kommer att drickas mer vin än tidigare. Men det verkar inte dessa smarta människor i storstaden fatta. Ett slag i luften blir det bara och mindre skatt till staten.

Svartabörshandeln får väl sig ett uppsving också, så våra ungdomar kommer att ha lättare att köpa vin på gatorna. Föräldrarnas kontroll över sina barn blir lika med noll. De ligor eller människor som håller på med att sälja svart måste jubla idag när de läser tidningarna. Så detta förslag är väl jättebra. Man börjar undra om vissa bara har ett hål i huvudet och inte lever i verkligheten. Tror de verkligen att folk är så dumma att de handlar på systemet om de höjer skatten? Men det är klart att statistiken blir väldigt fin. Ute i samhället kommer vi att få fler som dukar under av alkoholen, vilket medför fler som behöver vård. Sjukvården behöver mer pengar, men var ska pengarna tas från?