Luktar lite dubbelmoral

Annonser

Idag läser jag en artikel att Carl B Hamilton (f) föreslår att man ska kunna köpa systembolagsvaror på internet. Samtidigt vägrar man låta Sveriges vinodlare sälja sitt vin direkt från gården. Det tycker jag är dubbelmoral. Man säger att om vin säljs på gårdarna finns ingen kontroll på att köparna har åldern inne och att det skulle bli fler som dricker vin.

Då frågar jag mig hur man ska kontrollera att den som köper på internet har ålder inne? Vem som helst kan låna någons kreditkort och handla, skulle vi inte dricka mer då? Jag tycker att ska man tillåta det ena så ska man också tillåta det andra. Får vinoldlarna sälja från sina gårdar har de en chans att tjäna mer pengar och få uppmärksamhet.

Jag tror att det finns folk i Sverige som inte ens vet att det odlas vin i Sverige. Sedan borde även de som tillverkar whiskey och öl få sälja direkt från sina produktionsenheter. Tänk att få dricka färsköl direkt från tanken, som man kan göra i Tyskland. Detta ger dem en möjlighet att öppna barer och restauranger i anknytning till produktionen och får samtidigt en chans att tjäna mer pengar.

Visst tycker jag att det borde gå att beställa alkohol på nätet, eftersom jag bor i en by som lagt ned systembolaget. Men då tycker jag också att man ska tillåta annan försäljning också.