Någon slags sammanfattning om veckans nyheter

Precis som jag lovade kommer min sammanfattning av veckans nyheter eller snackisar kan ske man ska kalla det. Okej, jag ska kalla det veckans snackisar och försöka ha det som ett återkommande inlägg på lördagarna. Kan vara roligt om man missat något av mina inlägg tidigare i veckan och detta är en liten fördjupning av vad som hänt. Med högs personliga åsikter. Som alla är välkomna att kommentera.

Veckan började med askmoln och Lettström. Vilken som kom först har jag glömt, men det var dessa två som tog beslag på förstasidorna. Vulkanen på Island fick ett utbrott och precis som förra året spydde den ut ett stort askmoln. Förra gången blev det stora avbrott i flygtrafiken och bolagen fick stora förluster. Men som av en händelse hade man haft en stor övning på Island med inbjudna flygbolag, som gjorde att man var lugnare denna gång. Värst blev det för de boende i närheten av vulkanen, djuren irrade omkring i ett mörker och det är inget man kan träna dem inför. En del flygplatser fick ställa in avgångar men de flesta kunde komma iväg dit de skulle. Men tidningarna nappade på detta och öste ut larmrapporter för att få läsare. Mycket av det var spekulationer och jag tror folk anade att de skrev upp allt mer än vad det var i verkligheten.

Den andra nyheten som slogs om platsen på förstasidan var, att kungen vän Lettström försökt köpa bilder av en ökänd porrkung. Han ville skydda kungen, men denne skurk fick inte det pris han begärt och gick ut i medierna. Jag tror det var för att han ville ha uppmärksamhet och kanske tjäna pengar. Inte ens idag vet någon om bilderna är äkta och jag har sagt det tidigare och säger det igen, att jag tror de är fejkade. Lettström som varit på affärsresa möttes av hungriga journalister som stoppade upp mikrofoner i ansiktet på honom och krävde en kommentar. Jag hade blivit förbannad men han sade ingenting utan åkte endast iväg. Sedan startade ett spekulerande om kungen visste om detta eller inte. Alla hade en åsikt och rubrikerna avlöste varandra. TV4 tjatade om det hela flera morgnar i rad och jag var fruktansvärt less. Tillslut kom ett meil där Lettström talade om att kungen inte visste ett dugg om alltihop. TV intervjuade folk som ansåg att kungen skulle uttala sig för media. Men hovet rådde honom till att inte göra det. Hade det varit jag som blivit utsatt för detta, så hade jag också hållit tyst. Varför befatta sig med skit? Kungaparet gjorde besök i en stockholmsförort där drottningen inte hade sin vigselring på sig. Medierna nappade och det blev nya spekulationer. Men hallå, hon kanske hade glömt den. Det händer att jag glömmer ringar ibland. Det vore djäkligt om medierna började prata om det.

Det fanns fler nyheter men dessa två fick mest utrymme och man skrev spaltmeter om det. Jag undrar vad som blir veckans snackisar nästa vecka. Ska bli roligt att se.

2 svar på ”Någon slags sammanfattning om veckans nyheter

  1. Hola! I’ve been following your weblog for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Porter Texas! Just wanted to mention keep up the fantastic work!|

Lämna ett svar