Inte undra på att världen ser ut som den gör

Med tårar i ögonen läser jag om hunden Star, som hittades på Malta. Av en händelse hittades hon av förbipasserande som hörde ett svagt skrapljud. Där låg en hund nedgrävd i sanden med endast nosen synlig, hon var ihopbunden i alla fyra benen och skjuten med 40 luftgevärsskott. Men som ett mirakel överlevde hon. Hur kan någon göra något så fruktansvärt mot ett djur? Jag kan inte begripa hur den människan är funtad. Nu jagar man gärningsmannen och jag hoppas han hittas. Han ska dömas och stå till svars för sitt illdåd. Om man inte vill ha kvar sin hund så kan man väl sälja den eller ge den till något hundhem. Inte plågar man den på detta sätt.

Men när man får läsa något sådant, blir jag inte förvånad över att världen är som den är. Människan är en hemsk varelse som inte drar sig för att plåga andra väsen.

Nu slutade detta lyckligt för Star som blivit ompysslad och fått vård. Många har hört av sig och vill ta hand om henne, så nu får hon säkert ett bättre liv.

Lämna ett svar