En mördare inför rätta

Idag ställdes Ratko Mladic inför rätta i Haag, men han hävdade genom sin advokat att han är för sjuk  och behöver en månad på sig till förberedelser. Dessutom menade han att han endast försvarade sitt land. Han dödade inte kroater för att de var kroater, utan skulle alltså ha försvarat sitt land mot 8000 obeväpnade människor.

Hur kan man ha fräckheten att hävda något sådant? Man blir häpen när man hör någon komma med sådana påståenden. Inte för inte kallas han slaktare och jag tror att de kroater vars släktingar dödades, inte anser att han är riktigt klok i nhuvudet.

Så tyvärr måste vi vänta en månad tills den riktiga rättegången börjar. Han har att ta ställning till 11 åtalspunkter och försöka komma med vettiga förklaringar. Det finns säkert fler saker han skulle kunna åtalas för men dessa är väl de man har kraftiga bevis för.

Lämna ett svar