Idag ska Sverige bestämma sig angående Libyen

Man undrar vad de kommer överens om, då socialdemokraterna är så ombytliga. Före vi skickade JAS-planen så jagade Urban Ahlin, s utrikespolitiska talesman, Bildt med blåslampa för att vi skulle skicka planen. Men när det så blev aktuellt tvärvände Juholt och Peter Hultqvist, som blivit befordrad till ordförande i riksdagens försvarsutskott, menade att insatsen inte skulle utvidgas då de kunde träffa “drogade barnsoldater”.

I sitt första maj-tal sade Juholt att efter denna mandatperioden så skuell Sverige dra sig ur Libyen. För att den 18:e maj så skulle Sverige inte svika utan man skulle jobba för att förlänga vapenembargot och eventuellt bidra med marina stridskrafter. Att det sedan tar minst 90 dagar innan de ens är stridsklara och att jas-planen redan finns på plats, är något han inte bryr sig om.

Nu då förhandlingarna inletts uttalar sig Urban Ahlin i newsmil att eventuellt kan några plan få bli kvar därnere. Juholt var med i agenda i söndags och där menar han att socialdemokraterna hållit en konsekvent linje när det gäller Libyen och insatserna där. När man hör honom säga det så reser sig nackhåren på mig.

Tyvärr så behöver alliansen förhandla med s eftersom man annars kan råka ut för att de går tillbaka till vänsterpartiets linje då det gäller Afghanistan. Detta att man ska dra sig ur landet omedelbart. Så man undrar vad cirkus Juholt, Hultqvist och Ahlin ska hitta på nu.

Men tydligen är det så att:”Sverige skickar inte det som passar nato, utan vad som passar s för stunden”.

 

Lämna ett svar