Just nu pågår förhandlingar

I detta nu pågår förhandlingar mellan regeringen och oppositionspartierna, angående den fortsatta insatsen i Libyen. Juholt uttalar sig att det verkar gå framåt och att regeringen lyssnar på dem. Han vill ju skicka militärer ned dit för att följa med andra fartyg för att borda libyska fartyg.

Men inte att jas-planen ska fortsätta sina spaningsuppdrag som tidigare. Alltså ingen förlängning. Med detta förstår i allafall jag att Juholt är villig att sätta svenska militärers liv på spel. Vem som helst begriper ju att det är med sitt liv som insats man bordar fartyg. Våra plan i Libyen flyger endast spaningsuppdrag vilket var villkoret i de tidigare förhandlingarna.

Jag blir i allafall inte klok på pellejönsen Juholt, för så ter han sig just nu. Varför kan han inte tala om varför han är så mot att låta planen vara kvar i Libyen? Varför vill han absolut skicka ner militära enheter som ska utföra farliga uppdrag? Förstår inte Juholt att folk frågar sig var logiken i detta ligger?

Nu behöver ju inte regeringen ha ok endast från s utan de andra partierna är också med i dessa samtal. Miljöpartiet var eniga om den tidigare insatsen och de har säkert en del att säga denna gång. Vad Nato frågar efter har inte heller kommit till kännedom för medierna, och den enda som kanske vet är Reinfeldt som börjat förhandla. Jag vill i allafall ha någon slags logik i Juholts krav på enheter och vägran att låta jas-planen vara kvar. Kommer inte det en förklaring så uppfattar jag det som att han rent av skiter i oss väljare. Så då kan vi ju skita i honom också eller?

Lämna ett svar