Vad är det med kaffe egentligen ?

Annonser

Först kommer det rapporter att kaffe skyddar mot cancer och att man ska drick minst fem koppar om dagen. Jättebra tycker jag som älskar kaffe och alltid dricker det svart utan en massa gojs i. Nu kommer nästa rapport om att man hör röster om man dricker upp till fem koppar om dagen. Ett universitet i Australien har gjort försök, där personer hört Bing Crosbys “White Christmas”, trots att låte inte spelades.

Så nu börjar jag undra vad det är som gör att kaffe studeras så ofta och ingående. Ska jag dricka fem koppar om dagen för att skydda mig mot sjukdomar och höra röster eller ska jag avstå och kanske bli sjuk? Alla vet ju att på jobbet blir det flera koppar om dagen, då man tar en paus och känner sig allert efter en kopp. Ibland när man räknat efter så har det blivit åtskilliga koppar. Men det är ju inte kaffe som är boven utan koffein som orsakar detta och det finns bl a i cocacola.

Går det omkring barn och ungdomar som hör röster nu då? Jag har inte hört att  det gör det. För ungar älskar ju denna dryck och det vore väl hemskt om de sitter inne på mcdonalds och hör en massa konstigheter. Ska föräldrarna förbjuda sina barn att dricka cola? Man kan ju riskera att få ett barn som verkar helt galet.

Hur mycket kan man egentligen lita på dessa forskarrapporter? Jag är väldigt skeptisk till dem. Så nu struntar jag i vad de säger och dricker mitt kaffe som vanligt. Börjar jag höra någon musik eller röst så må det väl vara hänt då. Det är bara trevligt att höra lite musik i huvudet då och då.