Fortsättning sista husvagnssemestern

Vi hade bestämt oss för att åka och köpa en insats så vi kunde se på tv, eftersom vi nu satt i förtältet största delen av kvällarna. Att traska runt i sanden blir ganska enahanda efter ett tag. Med tips från affären vid campingen så hittade vi en radio/tv handlare som hade en och det gick faktiskt bra att installera den. Nu kunde vi se på de marksända kanalerna.

Men vi ville se Fårö och en dag åkte vi iväg. Roligt att få se något annat och det var länge sedan jag var däruppe.

Vid Fårösund får man ta färja över till Fårö som tidigare var stängt för utländska turister, då det var en militäranläggning på ön. Jag vet inte om anläggningen finns kvar men nu får alla komma över dit.

Det är ofta kö till färjan under sommaren och så var det när vi kom fram. Men eftersom det finns lite affärer längs med vägen ned till färjeläget gör det ingenting. Vi strosade utmed gatan och tittade på allehanda souvernirer. Något köpte vi med oss för att ha som minne.

Två färjor trafikerar det smala sundet och möts i mitten. Ibland kommer man inte med då de inte tar så många bilar, men det dröjer inte länge förrens nästa kommer. Jag vet att man har pratat om att bygge en bro i många år, men fåröborna vill inte ha någon. De menar att då blir det mer trafik på ön och fler turister. De är nöjda med det som är.

Flera kända profiler bor och har bott på ön. Olof Palme hade ett hus där under sin livstid. Men den mest kända är nog Ingemar Bergman som bodde där året runt. Man passerar vägen till hans hus strax efter man kört av färjan. Det syns inte från vägen och jag tror inte att man får köra ned på vägen då den är privat. Men man kan gå efter stranden och komma fram så nära att man ser huset.

Vi ville se det speciella landskapet så vi fortsatte en bit till.

Fortsättning följer……

Lämna ett svar