Idag riksdagsdebatt om Libyen

Just nu pågår en debatt i riksdagen om Sveriges fortsatta engagemang i Libyen. En överenskommelse är redan nådd mellan alliansen och socialdemokraterna, så detta är endast för att alla partier ska få säga sin mening. Fem Jas-plan ska stanna för spaningsuppdrag och eventuellt ska marktrupper skickas ned om det behövs. En eftergift Reinfeldt fick göra för att Juholt skulle släppa detta om planen. Vad nu Juholt nu fått detta från, men som han envist hållit sig fast till.

När man läser och hör nyheterna om bombningar av Tripoli, undrar man lite vad som egentligen finns kvar av staden och hur länge Khaddafi ska kunna hålla sig kvar. Själv säger han att det inte är han som styr landet, vilket får åtminstone mig att undra vem sjutton styr då? Vilken galning håller på att mörda sina landsmän, om inte Khaddafi gör det? Verkar mystiskt.

Regeringsstyrkor drar fram över landet och skövlar, våldtar och mördar på någons order. Dit vill Juholt skicka marktrupper. Det är inte hans son som ska utstå detta och då kan man utan att tänka sig för kräva något sådant. Något som Nato inte ens frågat efter.

Lämna ett svar