Som väntat bröstar sig sossarna

För nu kräver de att riksdagen ska ha extramöte nästa vecka, trots att den är stängd för semester. Men här är de lite fel ute för när ett förslag är obstruerat till utskottet, är det ordföranden i det utskottet som sammankallar till det först. Vilket Axen förväntas göra i nästa vecka, sedan beror det på vad som bestäms i utskottet när frågan ska tas upp i riksdagen.

Visst kan det vara av taktiska skäl alliansen skickat tillbaka ärendet till utskottet, då man vill fila en del på sitt förslag. Men det kanske bara är bra för de som utförsäkras. Det förslag som s,mp,v och sd nu lagt fram hjälper ju inte de utförsäkrade i någon högre grad. Ett slarvigt förslag enligt experterna.

Jag skönjer en viss desperation från sossarna att vinna mot alliansen. Undrar varför? Känner de sig underlägsna och jagar röster i ren panik måntro. Men det som slog mig när jag så bilden på socialdemokraternas gruppledare var att hon är väldigt lik Maud Olofsson. Fast en aning hårdare i ansiktet och det kan bero på att hon är desperat. Vem vet?

Döm själva om Carin Moberg är lik Maud. Jag tycker det i alla fall. Frågan är om hon är lika sansad som Maud eller en dramaqueen. Vi får väl se vad tiden lider.

Lämna ett svar