Äntligen säljer Saab sina fastigheter

Denna nyhet kablas ut nu på morgonen och detta betyder att de anställda får ut sina löner. Ett konsortium köper 50% av Saab och det innebär att fastigheterna nu säljs för 255 miljoner kronor. Något som man försökt under lång tid. Fler köpare har varit aktuella men, man har inte kommit överens om villkoren och allt har runnit ut i sanden.

Detta måste kännas som en lättnad för alla som är berörda och Victor Muller har lyckats få genom en affär som verkat omöjlig. Kan man nu få igång produktionen så kanske det finns en chans att företaget lever vidare. Det verkar som Saab har nio liv. Nu har man en beställning som också ska inbringa pengar.

Detta har blivit en riktig nagelbitare. Allt är väl inte i hamn ännu men det brukar ju vara så att en positiv sak brukar föra med sig fler positiva influenser. Även om jag inte är så förtjust i den bilen så tycker jag att det vore tråkigt om den skulle försvinna.

Lämna ett svar