If metall kritiserar regeringen

Igår uttalade sig If metalls ordförande Stefan Löfven, angående regeringens agerande angående Saab. Han menade att de lämnar arbetarna i sticket och skulle göra mer för att företaget kan fortleva. Att regeringen har en hemlig agenda när det gäller detta. Maud Olofsson reagerar starkt på denna anklagelse och menar att Löfven har en politisk agenda och som socialdemokrat sätter partiet framför medlemmarna.

Kraftiga anklagelser från båda parter och nu verkar de vara i konflikt med varandra. Jag anser att ingen regering ska blanda sig i något företag utan endast bry sig om vad som händer de anställda. Men socialdemokraterna vill förstatliga och det var först under Göran Perssons ledning som företag privatiserades. Nu verkar det som vänstervindar blåser inom partiet och Löfvens uttalande ger ett uttryck för det.

Fackförbund ska i första hand bry sig om medlemmarna och istället för att kritisera regeringen, gå på bolagen som sköter företagen. Så jag förstår varför Olofsson säger att han har en politisk agenda. Det är lätt att få den uppfattningen. Löfven är kanske lovad en plats i en socialdemokratisk regering och därför vill han på detta sätt visa att han är med. Det är kanske dags för If metall att byta ut sin ordförande till en som tänker mer på medlemmarna och inte sig själv. Det är ju faktiskt Saab:s ledning som försatt företaget i den sits den är i nu inte regeringen.

Lämna ett svar