Var det någon som lyssnade på Reinfeldt igår?

En rekordpublik hade samlat sig och vädret var på ett strålande humör. Reinfeldt är ju inte den mest humoristiske talaren, men han har blivit väldigt duktig på retorik. Att han inte gjorde direkta utspel mot de andra partierna ser jag endast som positivt. Det är ju ingen partiledardebatt som pågår i Almedalen utan mer ett sätt för dem att föra fram sin politik.

Reinfeldt fokuserade på framtiden och de framsteg som gjorts både ute i världen och här hemma i Sverige. Han ville förmedla en positiv framtidssyn som verligen kan behövas när så mycket är gråsvart just idag. Man ska också tillsätta en framtidskommission för att ta tag i frågor som att vi blir äldre och de problem det innebär.

Den enda kängan han gav var att han inte längtar tillbaka till Domus tiden och allt vad det innebar. Vilket är något som Juholt ofta pratat om och i mitt tycke känns förlegat. Jag tänker på den reklam coop kör i tv om att den endast är för medlemmar och vi som inte är det kan titta bort. Är det en sådan politik vi ska gå tillbaka till? Bara för en inre klick och resten kan fara och flyga.

Jag läser mig till att media är lite besviken på att Reinfeldt inte gjorde fler utspel mot oppositionen. Man ville nog ha någon sensation att skriva om men det bjöd han inte på. Reinfeldt sänker sig inte till en sådan låg nivå.

Lämna ett svar