Vad sade Ohly igår?

Hans inledning tyder på att han är allvarligt oroad över att vänsterpartiet ligger under 4% spärren för att komma in i riksdagen. Jag tror att han ångrar samarbetet med miljöpartiet och socialdemokraterna. Vänsterpartiet kom i skymundan för de två större partierna och nu har de svårt att göra sig hörda igen. Kraven som uppdagades igår om hans avgång, valde han att inte kommentera alls. Han vill kanske inte blotta det som sker i partiet och finns det en schism så ska den väl inte diskuteras i media.

Ohly gick hårt åt alla partier och även sina forna samarbetspartners. Han menar att deras skattepolitik är precis samma som regeringens men tolv månader senare. Alla vet nog också att han vägrade att gå in i samma sminkloge som Jimmy Åkesson efter valet 2010. Nu fick sd en rejäl känga och även folkpartiet som han tycker har samma tendenser som dem.

I mitt tycke kändes det som att vänsterpartiet är ett parti som snart inte kommer sitta i riksdagen. Kommunismen har spelat ut sina kort och nu kan vi med facit från flera länder se resultatet, vilket inte är direkt upplyftande. Kina är idag långt från Mao:s kommunism och närmar sig idag mer de länder de kristiserade och var ovän med tidigare. Nordkorea har ju tappat greppet totalt och liknar mer det forna Sovjet. Men det är väl det som menas med proletariatets diktatur. Som ska vara den slutgiltiga lösningen för kommunismen. Något vi ska ha i åtanken när vi röstar på vänsterpartiet. Vill vi verkligen ha deras lösning och tror vi att den fungerar? Inte jag i allafall.

Lämna ett svar