Avslutning första husbilssemestern

Vi stannade i Treuchtlingen i två dagar eftersom det var soligt och vi behövde ta det lite lugnt. Det hade varit en lärorik semester och vi visste att i Tyskland behöver man en gps för att hitta till ställplatserna. Dagen tillbringade vi vid husbilen, men passade på att gå runt en del. Välbehövligt då man sitter still under resorna och att röra på sig kändes skönt.

Som jag skrev tidigare fanns det fler fina promenadvägar att gå på, som vi utforskade tillsammans med hundarna. Staden är inte så stor med tyska ögon men för oss var den det.

Efter dessa två dagar var det dags att fortsätta hemåt. Innan vi åkte från staden passade vi på att handla för de nästkommande dagarna. Detta som husvagnsresenärer säger är så jobbigt att man måste ta hela bilen med sig när man ska handla, löser hubilsresenärer med att man gör inköpen under resan. Då behöver man inte tänka på det när man står still. Samt att man inte stannar veckovis på varje plats. det är det som är vitsen med husbil.

Nuförtiden försöker vi undvika motorvägarna så mycket som möjligt, då man ser mer av länderna om man färdas på mindre vägar. Med en gps ställer man in så att man undviker motorvägarna. Det tar lite längre tid men i gengäld känns det mer som semester och det är lättare att stanna i de minder städer och byar som man passerar.

Med detta inlägg avslutar jag berättelsen om den första resan vi gjorde. Nu har vi börjat planera för denna resa som startar om två veckor och den kommer ni att kunna följa i bloggen.

Det är ju lite lättare att få med alla intryck och händelser då man skriver under resan.

Lämna ett svar