Ramlade på en urkorkad tråd på fc igår

Först blev jag arg och tänkte att nu ska jag skriva både det ena och det andra, men eftersom det var sent på kvällen besinnade jag mig. Tänkte  klokt att jag ska sova på saken så jag kan skriva om det med ett lugn. Så nu har jag funderat lite på tråden. Den heter “Borgarna ut ur riksdagen 2014”. Men borde väl egentligen heta fram för diktatur i Sverige 2014. För vad blir det om man tar bort en motsatspol. Kvar blir en sida som tycker likadant och det kallas diktatur.

En riksdag som vi har i Sverige är bra för landet och gör att inget parti kan styra och ställa som det vill. Hade tråden menat att man ville byta regering så hade jag inte blivit arg. Det är en helt naturlig sak att folk tycker olika och därför har vi allmänna val i Sverige. Riksdagen har debatter som är bra för en demokrati och ger oss väljare möjligheter att inta en ståndpunkt.

Jag funderar också på vilka man menar med borgerliga. Är det alliansen eller endast moderaterna? Vad jag vet så är centern just vad namnet säger, ett parti som står i mitten av höger och vänster. Historiskt sett så har de gjort avtal med båda delarna i sakfrågor. Var placerar man sd någonstans i detta sammanhang? Just nu verkar de ligga väldigt nära socialdemokraterna och nästan stjäl deras idéer, så då tillhör de väl vänsterfalangen i riksdagen. Det betyder att tråden i fc vill ha dem kvar. Något som jag inte tror sossarna är så glada åt.

Slutledningen jag gör är att tråden vill ha socialdemokraterna, miljöpartiet, vänsterpartiet och sd. Inte ett scenario jag önskar och inte tror bllir verklighet heller.

Lämna ett svar