Vet du om du är avlyssnad?

Annonser

Hela härvan med tidningen News of the world växer för varje dag som går. Idag kan man läsa och höra på radio att den reporter som avslöjade att tidningen avlyssnade kändisar Sean Hoare, hittats död i sitt hem.

Polisen misstänker inget brott just nu, men jag undrar om det inte kommer att visa sig att han dödades. Hela brittiska folket förfasar sig över att en tidning avlyssnat kändisar, dödade soldaters anhöriga och andra i jakt på nyheter. Nu råkade jag höra en reporter på radio som ansåg att i vissa fall var det befogat att avlyssna andra människor. Jag blir arg när jag hör sådant och lite rädd också. Hur kan en reporter anse att han/hon har rätt att göra intrång i någons liv eller i företag? Det är att spela gud. Här bestäms det i en tidning att någons liv ska blottas offentligt. Näe, fy för den det är verkligen smutsig journalistik.

Alla ska ha rätt att vlja om de vill vika ut sig i tabloiderna, vare sig man är kändis eller okänd för offentligheten. Ingen förbaskad journalist ska bestämma om den saken. Jag förstår de kändisar som stämmer tidningar för intrång. Jag skulle göra precis samma sak. Man måste få välja vad man vill visa av sitt liv till andra.

Det jag blir rädd för är att kommer det att visa sig att svenska tidningar håller på med avlyssning. De verkar ju inte ta avstånd från sådant. Jakten på nyheter och att sälja lösnummer kan få många att förnedra sig till sådant. Finns det inte nyheter så skapar man dem. Det gäller verkligen att vakta sin tunga om man kommer i närheten av en journalist.