Tre kandidater för partiledarrollen

Till skillnad från socialdemokraterna som smusslade och intrigerade, låter centerpartiet sina starkaste kandidater träda fram och visa vem som är den rätta till partiledarrollen. Detta är bra för partiet och bra inför framtiden. Både för den som vinner och för väljarna. Nu har vi chansen att lära känna dem ordentligt, vilket man aldrig fick göra med Juholt. Han poppade upp som gubben ur lådan och jag vet fortfarande inte riktigt vem han är.

Nu kan vi granska uttalanden och får veta vad de vill. Annie Johansson verkar vara den som är den starkaste kandidaten just nu men både Anna-Karin Hatt och Anders W Jonsson kan bli den som vinner.

Troligtvis kommer de andra partierna att följa detta spår och göra samma sak då det blir aktuellt för ny partiledare. Att gå tillbaka till sossarnas stil vill nog ingen. De framstår nu som futtiga och smusslande. Smart drag av centerpartiet. De följde miljöpartiets linje i detta och det gjorde de rätt i. Bra för svensk politik.

Lämna ett svar