Läser om terrordåd i Oslo

Det ofattbara har hänt en bilbomb har expoloderat i vårt grannlands huvudstad Oslo. Det rapporteras om döda och skadade människor och hus på regeringsgatan är urblåsta och brinner. Norges regeringsmedlemmar har klarat sig oskadda. Man vill bara gråta när man läser om detta. Carl Bildt har varit i kontakt med Norges utrikesminister och erbjudit hjälp, vad den kommer att bestå av återstår att se. Hela huvudstaden måste vara i chock just nu.

Tydligen var det energi-och oljedepartementet som var måltavla för bilbomben. Polisen har spärrat av hela området och evakuerar människorna i närheten. Tydligen är det två bomber ytterligare i området. Någon säger att före denna bomb hördes en annan smäll så det kan ha varit två som utlöstes.

Mina tankar går nu till alla norrmän och jag tycker detta är fruktansvärt. Borde Sverige skärpa sin bevakning nu? Många turister befinner sig i våra huvudstäder nu och man vet inte vad som kommer att hända härnäst.

Jag blir så fruktansvärt arg och känner att jag kokar när jag ser dessa bilder. Vad tusan har de här att göra? Är väl al quaida som firar semester på sitt fördjävliga sätt.

Lämna ett svar