Är vi trötta på skattelättnader?

Nu i höst ska regeringen ta upp det femte jobbskatteavdraget och många sossar säger att de tänker stoppa det. Vad tycker vi vanliga dödliga om avdraget egentligen? Ska pengar läggas på annat istället som t.ex. försäkringskassan ? I USA stundar presidentval och många experter säger att folket där är trötta på skattelättnader och vill ha andra förändringar. Det är kanske likadant här i Sverige också och regeringen kanske ska tänka om när det gäller femte avdraget. Spara det till senare som Anna-Karin Hatt (c) säger.

Att försöka genomföra ett avdrag och därmed låta socialdemokraterna föra landet till regeringskris, vilket de verkar väldigt benägna att göra vore inte bra. Visst kan det tyckas att regeringen går dem till mötes och viker undan men det är bättre att diskutera en kompromiss än att riskera nyval. Eftersom jag anser att Juholt är en barrikadsosse så ser jag honom och den politik han för som labil och sådana politiker är farliga. Hans uttalanden i media får honom att verka maktgalen och nu tror jag ju inte på allt journalister skriver, men någon gnutta sanning finns det alltid. Nu är det ju inte bara Juholt i socialdemokratiska partiet, utan det finns flera intelligenta människor så att diskutera ekonomin och budgeten med dem är säkerligen det klokaste regeringen kan göra just nu.

En minoritetsregering måste kompromissa och tyvärr vika sig i vissa frågor. Det ska bli mycket spännande att se vad som händer i höst. Både i Sverige och i övriga världen.

Lämna ett svar