Regeringen tar sitt ansvar

Idag kom beskedet att det femte jobbskatteavdraget, sänkt skatt för pensionärerna och andra sänkningar inte kommer att genomföras i år. Detta på grund av att inet hamna i skuldfällan som andra länder i Europa har gjort. Jag är glad att bo i Sverige just nu. Vi har en finansminister som inte är populistisk och vill värva röster genom att genomföra något som för landet mot skuld. Istället backar han och säger att skatteavdraget ska genomföras men inte nu.

Lena Melin på aftonbladet klampar in och säger att detta passar bra för regeringen då man slipper ta striden med sossarna. Detta är en sanning med modifikation eftersom var och en kan läsa sig till hur läget är ute i Europa. Tyskland kan bli det land som får betala skuldkalaset åt Grekland, Italien, Portugal med flera. Hur glada är tyskarna idag då? Att komma och säga att detta kom lägligt för alliansen känns lite barnsligt. Jag tror faktiskt att Borg är så skärpt att han hade kunnat prata omkull sossarna när det gäller det femte jobbskattevadraget om han ville genomföra det. deras argument hade inte hållit och hade de stoppat det så vete gudarna om de haft en enda chans nästa val.

Men man ska inte spekulera i saker man inte vet så jag kan endast konstatera att regeringen är ansvarsfull. När sossarna regerade hade var svensk en skuld på ca 100.000 kronor till staten och det är skrämmande. Det kallar inte jag att ta ansvar att låna så skulden växer. Sen får var och en tycka vad den vill.

Lämna ett svar