Jag är glad att vara en lantis

Efter att ha bott många år i storstäder bestämde jag mig för att i början på 2000-talet att flytta till landet och när jag läser tidningarna och ser nyheterna, känner jag att det var rätt. Jag började känna mig otrygg i en stad som tidigare kännts varm och rätt säker. Det kändes inte särskilt roligt att gå ut med hunden och ha en kniv i fickan för att kunna skydda mig om jag blev påhoppad. Mina hundvänner hade alla något slags skydd med sig och många gick aldrig ensamma utan de tog sällskap av varandra. Så ska man inte behöva ha det.

Allt verkar bara bli värre och värre med åren och idag käser jag om brandbomber och stenkastning mot polisbilar och väktarbilar. Något som åtminstone jag inte trodde skulle kunna förekomma i Sverige. Jag tror inte att det beror på att ungdomar har det så svårt i vårt land, utan detta är endast för spänningens skull. Vi läste om upploppen i London och jag tror många tyckte att det var häftigt och nu sprider sig detta till andra länder i Europa.

Nu måste myndigheterna ta detta på allvar och stävja allt innan det blir ännu värre. Vuxna som märker att deras ungdomar börjar spåra ur måste göra något. Denna jakt efter prylar och kläder driver till att råna och stjäla, när man inte har pengar att köpa allt för. Föräldrar ska inte dra sig för att fråga ut sina barn och i värsta fall genomsöka deras rum efter vapen och saker de inte borde ha. Vi måste ta ansvar för att sådana här saker inte sker ute i vårt samhälle.

Lämna ett svar