Är det idag Libyen ska bli fritt?

Rebellerna har intagit Tripoli, men var diktatorn befinner sig vet man inte riktigt. Inatt gick han ut i radion och vädjade till sina anhängare att ta sig till Tripoli och försvara staden. Men hur många anhängare har han egentligen kvar? Det är nog ingen som vill ställa sig på en förlorares sida. Khaddafis söner är fängslade och satta i husarrest. Han har ju själv en gång tagit landet i en statskupp så han är inte vald av folket, vilket nu bevisas. Ett terrorvälde är troligtvis snart över och sedan kommer en tid av återuppbyggande.

Jag hoppas verkligen att man ska kunna klara av detta, då landet består av flera olika klaner som genom tiderna stridit om makten. Det vore tragiskt om de inte kan enas och börja en ny era. Landet går en bräcklig och osäker framtid till mötes. Men folket har en möjlighet nu som de inte haft på många år. Äntligen kan landets tillgångar komma folkets hjälp och det skulle kunna bli ett mycket välmående land.

 

Lämna ett svar