Från en snattande partiledare till en som ljuger

Bra jobbat socialdemokraterna. Nu börjar åtminstone jag att undra om det finns ärliga politiker i partitoppen hos sossarna. Visst är det bra att Juholt försöker peppa sina anhängare men jag anser inte att han ska skylla ändrade regler på ergeringen. Särskilt inte sådana som socialdemokraterna varit med om att skapa och besluta om.  Att racka ned på alliansens beslut om att sänka matmomsen på krogarna verkar totlat hjärnsläpp, då detta var något man hade som krav i de rödgröna leden inför förra valet. Någon borde uppdatera Juholt om vilka reformer sossarna varit med om att ha beslutat om och påminna honom om att det var sossarna som regerade under många av dem.

Så från att ha haft en partiledare som handlade på partiets kontokort till sig själv, har man nu fått en mytoman. En människa som inte håller sig till sanningen. Tror han att vi väljare inte kommer ihåg vad sossarna sagt eller gjort genom åren? Att det var Anna Lind som sade ja till att de egyptiska männen skulle hämtas av CIA i Sverige. Hon må vara död men socialdemokraterna hade regeringsmakten och som utrikesminister gav hon sitt medgivande och det säkert med Göran Perssons goda minne. Jag tycker inte att de ska vara särskilt stolta över detta.

Tomas Enerot var med om att sänka pensionerna och sitter idag i partitoppen hos Juholt. Det är inte alliansens fel som Juholt skriker ut i aftonbladet. Jag skulle kunna och kommer säkert att kunna räkna upp fler saker han ljuger om. När ska det gå upp för socialdemokraterna att de gjort en stor blunder som gjorde Juholt till partiledare? Tror att många av oss väljare förstått det för ett bra tag sedan. De har valt en allsångsledare och han gör det inte särsilt bra heller. Måns Zelmerlöw hade fixat det bättre, men jag tror inte att han vill.

Lämna ett svar