På tal om resor

Läste en intressant artikel i expressen idag som berör resor och transporter. Näringsutskottets riksdagsledamöter är just nu i Rio de Janeiro för att bekanta sig med ledamöter i den brasilianska riksdagen sägs det. Mats Odell leder resan och han var tidigare ledamot i kd och de flyger ekonomiklass vilket ska poängteras enligt honom. Men de bor på ett fyrstjärnigt hotell vid och kalaset går på sådär 340.000 kronor, som vi skattebetalare står för.

Maria Wettestam som ska avgå nu i september är på studieresa i Kina. Vilket jag tycker verkar slöseri. Vill hon dit borde hon kunna göra den resan efter att hon avgått.

Det är inet bara näringsutskottet som gör resor utan fler utskott åker på sk studieresor och vilar upp sig. Borde inte riksdagen spara pengar och avstå från detta då ekonomin inte är den bästa? Jag tycker det känns surt att de ska åka runt i världen för att roa sig. Oetiskt är det och notera att detta inte är regeringen utan riksdagsledamöter som gör detta.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2543435/riksdagsledamoterna-pa-lyxresa-du-betalar

Lämna ett svar