Uppdraget är utfört

Totalt har mannen och jag pustsat 50 st rutor och nu kan solen obehindrat lysa in. Det känns lite som att förbereda huset inför höst och vinter. Några lökar har jag också hunnit stoppa i jorden. De blev kvar i en kruka som jag fick i present och kanske kommer det några spröda påskliljor till våren. Jag är väl ingen sådan som har gröna fingrar men ibland får jag växter att blomma. Då blir jag oerhört stolt och känner mig som ett proffs.

Nu ska eftermiddagen ägnas åt att förbereda inför nästa vecka som man nästan kan säga är den första höstveckan. Visst tycker man att sommaren är alltför kort varje år och detta år har mycket av den regnat bort. Trist då det är en tid man går och drömmer om resten av året. Nu börjar tiden då vi måste ha mer kläder då vi går ut och ibland är det skönt att kunna gömma sig i flera lager. För oss hundägare stundar tider då det går åt handdukar på löpande band för att torka tassar efter utelek och promenader.

Kanske har många börjat längta till julen och ledigheten då. En del fasar nog inför allt stök och stress den medför. Vi har alltid tagit det lugnt och låtit julen innebära avkoppling. Inga gigantiska släktmiddagar eller massor av julklappar. Istället har vi ätit gott och omgett oss med de som vi verkligen bryr oss om. Så blir det i år också. Att försöka njuta av alla årstider och ta bort en massa måsten är vårt motto. Men jag ska också avslöja att i december börjar vi planera för vår nästa resa med husbilen.  Vilket kommer att bli extra spännande då vi kommer att ha en sprillans ny att ratta ut med.

Lämna ett svar