Undrar vem som korrekturläste Bodströms bok?

Som det verkar har ingen gjort det. Ju mer jag läser desto fler sakfel upptäcker jag och då anser jag att man som jurist och politiker bör kontrollera om saker och ting stämmer innan man ger ut en bok. Som den uppgiften att arbetslösheten i USA är 7%, vilket är helt fel och man kan gå in på vilken sida som helst hos kongressen, senaten eller vita huset och läsa att den är 9%. Lite vanskligt att uppge en siffra som inte är korrekt.

Bodström avhandlar moderaterna och deras politik i ett kapitel och sverigedemokraterna i ett annat vilket han tycker är viktigt. Det är väl ok, men jag blir konfunderad då han säger att väljarna “vill” tro på moderaternas politik. Medan han menar att väljarna röstar på sverigedemokraterna eftersom så många har samma uppfattning som de. Med detta menar han alltså att vi svenskar har samma uppfattning som sd och då röstar vi på dem, men inte som moderaterna utan där blir vi lurade att tro på deras politik. Hm, jag trodde faktiskt att man röstar på det parti som står närmast ens egna åsikter. Det han skriver går inte riktigt ihop tycker jag.

Politikerna vill väl föra den politik de tror på och vi väljare lyssnar, läser och jämför så att vi sedan kan rösta på det vi tror på. Men enligt Bodström skulle moderaternas väljare vara så dumma att de inte kan avgöra om deras politik är den de vill ha. Sedan vill man som väljare också att politikerna ska genomföra det de lovar vilket alliansen faktiskt har gjort. Tycker väljarna att det är bra så fortsätter de att rösta på dem. Socialdemokraterna har ofta lovat en massa saker inför valen och sedan har de inte genomfört något av sina löften och det beror till stor del att det varit önsketänkande och ej genomförbara saker. Vi lär oss ju från barnsben att lovar man något så ska man hålla det.

Lämna ett svar