Dagens ledare i aftonbladet

Det börjar bli en följetong att kommentera ledaren i aftonbladet, men det går inte att undvika då de är så ointelligent skrivna. Hur skulle det vara med lite självkritik och tillbaka blickar på tidigare regeringar ? Katrine Kielos är den som idag ondgör sig över regeringens nya budget och det hon trycker på är att det är en minoritetsregering vi har just nu. Visst har vi det och det har vi väl haft fler gånger tidigare så det är ingen nyhet. Men det ska väl inte hindra en regering från att göra en budget eller hur?

Restaurangmomsen är en ritiserad åtgärd och Kielos är tydligen helt säker på att med en sänkt sådan blir det inga nya jobb. Hennes spåkula hade jag gärna haft eftersom det verkar vara i den hon grundar sitt påstående. Antagligen hade hon önskat ett nytt miljardprogram där befolkningen skulle skyfflas in i nya betongklumpar i gigantiska bostadsområden. Men vi har ju sett hur dåligt det blev. Visserligen fick folk bostäder men vantrivseln finns fortfarande där. Jag köpte serien “Hem till byn” av Bengt Bratt som verkligen visar hur det gick till på 60- och 70-talet. Landsbygden avfolkades och där satt människorna i betonggetton. Nej, har man inga egna förslag bör man inte förkasta de som läggs fram.

Kielos menar att Fas3 är en större arbetsgivare än t ex Volvo. Att människor arbetar gratis åt giriga arbetsgivare. På 90-talet då socialdemikraterna hade regeringsmakten fick jag jobb därför att staten betalade halva min lön. Detta skulle leda till arbete för mig och visst gjorde det det i 6 månader tills detta understöd upphörde. Då var det tack och adjö för mig. Inte fick jag jobb för det. Visst tar arbetsgivran chansen att få kvalificerad personal till reapris vilken regering som än sitter vid makten. Så jag tycker att det borde vara dem hon skulle ondgöra sig över. Vem kommer inte ihåg Amu och Ams? Parkeringsplatser för arbetslösa, för att bättra på statistiken. Trots det var arbetslösheten upp i 8% och hur verkligheten såg ut blundade man för. Är det verlkigen bätter att sätta de arbetslösa på låtsasjobb/utbildningar för att bättra på statistiken än att redovisa hur verkligeheten ser ut?

Lämna ett svar