Ska verkligen FN agera plattform för presidenter?

Igår talade Irans president Mahmoud Ahmadinejad och precis som vid förra årets öppnande använde han detta till att attackera USA. Det verkar som att han istället för att prata om sitt eget land och dess framsteg, istället använde sin tid för att uttrycka sitt hat mot västvärlden. Jag ifrågasätter motivet och att göra så i FN. Inte rätt forum för att kasta ut hat. FN ska vara en enande församling där man diskuterar vad man kan göra för freden i världen och detta är precis motsatta.

Det hat den iranska regeringen känner mot USA kan de använda andra kanaler till. Istället blev resultatet att alla delegater från USA gick ut ur salen och sedan andra diplomater från västvärlden. Han hade kunnat överbrygga motsättningar som finns men den chansen tog han inte. Det skrämmer mig mycket att hatet är så stort från ett muslimskt land. Minsta lilla kan göra att krig blossar upp och det borde alla länder undvika. I väst förfasar vi oss över hur muslimer blir kränkta genom teckningar och annat, medan det är helt ok för dessa länder att bränna flaggor och figurer som symboliserar västvärlden. Vilka signaler ger det till alla som hyser främlingsfientliga åsikter? Det ger bara mer bränsle till dem.

Alla vet ju att i gräl ska man aldrig dra upp saker som hänt i förgången tid och det är precis det denne president gör. Varför inte se framåt och istället försöka överbrygga barriärer?

Lämna ett svar