Små irriterande saker

Varför finns det hela tiden små saker man irriterar sig på? Det kan vara en granne som vägrar hålla sina hundar kopplade och hela tiden får ens egna att bli skogstokiga när de rusar fram. Folk som lägger sig i saker de inte har att göra med, grannar som ringer kommunen så att du är tvungen att göra om tomten för att få in husbilen på den, som retar sig på att du har fler än en hund och som själva släpper ut sina katter hur som helst. Varför kan folk inte bara ta hänsyn och sköta sig själva. Ingen är perfekt och det tycker jag är skönt, men att avsiktligt irritera andra är fruktansvärt egoistiskt.

Låt var och en göra som den själv vill bara man inte är avsiktligt elak. Jag tror tyvärr att avundsjuka gör folk som tokiga och missunsamhet. Varför kan de köpa det och det medan jag inte har råd. Jag har en granne där bägge arbetar borta hela dagarna och barnen går i skolan. De brukar anlita en städfirma med jämna mellanrum som städar huset åt dem. Jag har aldrig funderat på hur de kan ha råd, utan tycker att det är ett smart sätt för att få mer tid med barnen och ändå rent och snyggt hemma. Vill de använda sina pengar till det är det verkligen upp till dem. Nu har jag råkat höra andra grannar tissla och tassla om det och det är irriterande.

Jag försöker se bort från sådant vilket har gjort att jag inte umgås med t ex. grannarna. Mitt liv är mer värt än att låta irriterade grannar inkräkta i mitt liv. Tror inte någon läser i min blogg men det skulle nog inte skada.

Lämna ett svar