Är det någon utanför riksdagen som läser motionerna som lämnas in?

Jag har nog varit väldigt dålig på det tidigare och nu ska det bli bättring tänkte jag. Det lämnas in en hel del motioner från våra valda ledamöter i riksdagen och en del resulterar i nya lagar och bestämmelser. Sådant som påverkar vår vardag direkt eller indirekt. Det är också ett bra sätt att följa hur riksdagens arbete påverkar oss.

Jag hittade en motion som lämnades in igår den 5 oktober av Maria Ferm (MP), som tar upp detta med licensjakt på varg. Här kan vi läsa att miljöpartiet vill förbjuda licensjakten helt. Nu vet nog alla som är intresserade av detta att den är uppskjuten i år men att den ska fortsätta nästa år. De vill även att det tak som satts för 210 st vargar i Sverige ska slopas då vargstammen bör vara större. Den kommer inte upp i det antalet heller om man fortsätter med licensjakten.

Men det är inte bara licensjakten som ska stoppas utan också den skyddsjakt som är tillåten. Alla jägare ska inte kunna bedriva skyddsjakt utan endast vissa jägare utsedda av riksdagen. Hon tar också upp lo-djuren och den jakt som bedrivs av dem.

Säkerligen kommer denna motion debatteras i riksdagen och det ska bli intressant att följa den. Med en ny varghatare som miljöminister så tror jag inte att licensjakten kommer att förbjudas, men kanske kan miljöpartiet få taket på vargstammen att slopas. Man kan ju hoppas i allafall. Jag anser att ett stopp under längre tid bör göras så att de nu inplanterade vargarna ska kunna etablera sig ordentligt. Precis som hon skriver i sin motion.

Lämna ett svar