Höstdepression

Den smyger sig på och slår klorna i en, höstdepressionen. Med regnet som smattrar mot rutan utanför och träden som bugar i blåsten när mörkret sänker sig över byn, så knackar den på dörren. Jag vägrar att släppa in den men då och då kilar den in mörka tankar, när jag släpper garden en stund. Jag som egentligen älskar alla årstider och verkligen inte bangar för lite regn. Kan det vara lågkonjukturen som påverkar och allt negativt som tidningarna skriver? Möjligtvis kan det vara socialdemokraternas skuggbudget. Namnet passar verkligen bra för det är som en hotfull skugga den dimper ned.

Jag fastnar för en speciell sak i den och det är att de som inte har barn får inte göra rut-avdrag. Vad är det för en orättvis budget. Jag har aldrig haft städhjälp men om någon skulle ge mig chansen så skulle jag tacka ja. Så skönt att slippa städa en lördag på året och få göra avdrag för den hjälp jag får. Ja, jag städar eller vi städar varje lördag för att vi vill ha ett rent hus. Eftersom vi har tre stora hundar är det vissa årstider som är jobbiga då de fäller kopiöst mycket. Jag vill åtminstone ha rätten att kunna utnyttja en förmån som barnfamiljer får. Detta gör mig deprimerad att tänka på att jag ska deskrimineras för att jag inte har barn. Det är nämligen så att jag inet kan få barn. Troligtvis hade jag åtminstone haft ett om jag kunnat.

Så vi som inte kan eller vill få/ha barn ska ännu en gång få betala mer än barnfamiljer. Utesluten ur gemenskapen, bom igen med dörren och tack socialdemokraterna. Jag har faktiskt röstat på er tidigare men nu stänger jag dörren och det gör jag hårt.

Lämna ett svar