Ljuger han?

Som jag misstänkte kommer inte kvällstidningarna inte att släppa detta med Juholt i första taget. Aftonbladet har pratat med folk i riksdagen och Björkegren säger att hon informerade Juholt att om har är sambo så måste han uppge det redan i somras. Hon gjorde det eftersom partiledare är påpassade av media och ville försäkra sig om han fick rätt ersättning. Detta har han fått sedan 2007 och redan då stod sambon på hyresavin.

Nu har han blivit polisanmäld av kommunalpolitiker ur de egna leden. Konflikterna i partiet är tydligen djupa och nu ser de som vill ha bort honom sin chans. När Mona Sahlin avslöjades med att ha handlat med kontokorten privat fick hon ta en tajm out och missade att bli partiledare. Det slipper kanske Juholt men förtroendet kommer att dala vilket absolut inte är bra för partiet. Köpte precis ett aftonblad till min far och på förstasidan stod det stor om detta. Snart kan man väl läsa om en djup kris i det socialdemokratiska partiet.

Alla antagonister till Juholt kommer att läcka till tidningarna både det ena och det andra. Att han sedan går ut till pressen och säger att han inte visste om dessa regler låter rätt ihåligt. Som t ex arbetslös är det din plikt att ta reda på vilka regler som gäller och missar du något så blir du av med ersättning och kanske t o m utesluten ur facket. Så är det inte en partiledares skyldighet att ta reda på vilka regler som gäller? Jag tycker faktiskt det. Kräver staten att vi medborgare ska ta reda på vilka regler som gäller när vi söker bidrag, så är det så också för riksdagsledamöter.

Lämna ett svar