Men snälla vän

Om några minuter ska Håkan Juholt svara på frågor utanför socialdemokraternas kansli i Stockholm. Det har läckt ut till pressen att han fått hyran betald för en fyrarummare i Västertorp, då han är skriven i Oskarshamn. Väl så och inget konstigt med det. Problemet är bara att han inte talat om att hans fästmö också bor i lägenheten och hennes namn står på hyreslappen. Hur de kunnat lista ut det nu då. Men det är klart att journalisterna snokat reda på det.

Men hur kunde han bara missat en sådan sak? Förstod han inte att det skulle komma fram så småningom? Nu kan han bli skyldig att betala tillbaka 90 000:- och det klarar han nog. Det är inte det värsta utan att nu sätts fokus på denna fadäs eller vad man ska kalla det. Man kan bara tänka sig hur länge journalisterna ska gotta sig i detta. Det blir som att hela hans trovärdighet försvinner i ett nafs och han får börja om från början igen. Jag blir nästan förtvivlad över att behöva läsa något sådant. Som partiledare har man säkert avundsjuka medlemmar som inte ville ha honom där från början och de letar efter just sådant.

Jag frågar mig om inte någon kunnat tipsa Juholt om att snabbt rätta till detta innan pressen fick reda på det. Har han inga vänner? Jag har ju läst Tomas Bodströms bok där han skriver att då han skulle tillträda blev tillfrågad av Göran Persson, om han hade några lik i garderoben. Borde inte någon ha frågat Juholt om det då han blev partiledare? Tycker inte att det bara är Juholts fel utan partiets som inte gjort klart allt sådant från början.

2 svar på ”Men snälla vän

Lämna ett svar