Jag bara väntade på det

Nu är det sagt och skrivet svart på vitt. Kravet på Juholts avgång. Innan det fanns med i rubrikerna eller någon socialdemokrat ens nämnde det så trodde jag faktiskt att han skulle klara sig kvar som partiledare. Nu minskar hans chanser betydligt. Följde aftonbladets chatt alldeles nyss på nätet och där var det någon som frågade hur Juholt skulle kunna stå upp i en debatt och prata om bidragsfusk och att göra rätt för sig. Alla de gamla rättesnören sossarna har fungerar inte när de har en partiledare som fuskar. I eftermiddag har det ju kommit fram att hans assistent talat om det för honom innan han lämnade in den senaste ansökan om bidrag. Är det så har han ju inte bara fuskat utan ljugit också. Det är allvarligt.

Hur det än går i detta så har socialdemokraternas chanser att vinna valet 2014 minskat . Inte riktigt vad de hade hoppats på. Riksdagsledamöterna träffas just nu för att diskutera med Juholt och det ska bli intressant att höra kommentarerna efteråt. Jag funderar också på hur Juholt ska kunna stå i riksdagen i morgon under debatten. Nämner någon ordet bidrag så kommer hela debatten handla om det och då blir han väl å det närmaste kölhalning som finns på landbacken.

Läser både på twitter och andra chattar att några tar upp svart barnflicka och Lundin petroleum. Är väl mest ett försök att peka på att alliansen inte är så vita heller. Det är ju sant och fler av Reinfeldts förstahandsval har ju faktiskt fått sluta. Processen gjordes kort och de var borta i ett nafs. Det som jag nu märker att sossarnas partitopp gör är att istället hålla fast vid någon som förstör för hela partiet. Att ta upp Bildts aktieinnehav i Lundin är patetiskt eftersom han sålde av hela skiten då han blev utrikesminister. Här har vi en partiledare som under sin tid försökt fuska till sig bidrag och resebidrag han inte är berättigad till. Det tycker jag är värre.

 

Lämna ett svar